Article / Review

Restaurant Bussia

Ter gelegenheid van het behalen van mijn Master degree, ging ik met mia bella famiglia eten in de Amsterdamse ‘De 9 Straatjes’ bij restaurant Bussia. Champagne! Nee, geen champagne maar een mousserende witte wijn: Franciacorta van Ca Del Bosco. Laat ik het even toelichten: deze geduchte concurrent van de champagne bestaat uit 75% Chardonnay, 10% Pinot Bianco en 15% Pinot Nero. Zelf vind ik de prikkel in champagne altijd erg aanwezig, deze was perfetto!

Na een mooie speech van mijn mutti en een nog mooier cadeau van mijn ouders (dé ring), verraste onze vriendelijke ober (sorry ben je naam kwijt) ons met een amuse*. De afleiding was te groot: ring, Franciacorta & eten. Ik kreeg hierdoor niet precies mee wat er voor mijn neus stond. Na de eerste hap kon het mij ook weinig schelen: wat lekker! Ober zonder naam, je mag mij vaker verrassen..

Time flies when you’re having fun! Voordat we het wisten werd de carpaccio van tonijn geserveerd. Naast de tonijn lagen allemaal verschillende ingrediënten waardoor elke hap een andere ervaring werd. Daarna sprak mijn lieve -nee stoere- vlam een woordje over mijn afstudeerperiode: bloed, zweet & tranen was het… voor hem. En zo trots als een pauw!

Weer hield ik mij met van alles bezig behalve het hoofdgerecht: ik bestelde het verkeerde hoofdgerecht! Don’t get me wrong, de kalfsribeye met bietjes en een nog smakelijker stukje bloedworst waren erg goed. De vis zag er alleen nog beter uit! Stom, stom, stom.. Je doet er dan ook goed aan om in een restaurant als Bussia vis te bestellen. Waarom? 1. Omdat het goed bereid wordt, 2. Omdat het licht verteerbaar is en 3. Omdat dit gerecht coquilles bevatte (my fave)! Gelukkig heb ik het bord van vriendlief bijna leeggegeten.. en hij die van mij..
Bussia is een echte aanrader. Ik zou wel even een ietwat dikke portemonnee meenemen.. of je ouders (oops, did I say that out loud?). Het is in ieder geval een culinaire verwenning. Met dank aan Nathalie & JP.

Tot volgende week maandag..

Ciao! Michelle

No comments so far
reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please fill in your details below:

"I initially started my blog to tip friends on the best places.
Now I just have a lot of friends."
Michelle, owner of Story154
HEADLINE
10-best-cocktail-bars-in-amsterdam-by-liquid-journalist-ingmar
Article / 10 Best

10 Best Cocktail Bars in Amsterdam (by liquid journalist Ingmar)

So every now and then, we publish our best spots concerning a specific food like taco's, the best places to sit like terraces or any other 10 best. Now it's Ingmar's turn to write about cocktail bars! ...

HEADLINE
10-best-food-spots-along-the-bilderdijkstraat
Article / 10 Best

10 Best Food Spots along the Bilderdijkstraat

Here is a very handy list of all the best food hotspots on the nicest streets of West: the Bilderdijkstraat!...

TACOS
10-best-places-to-eat-tacos-in-amsterdam
Article / 10 Best

10 Best Places To Eat Tacos In Amsterdam

Have you also noticed that tacos are back in the game? Not that strange because it's great street food.. Read on if you want to know where to get the best in Amsterdam. Because who doesn't love tacos? ...

BURGERS
top-10-places-to-eat-burgers-in-amsterdam
Article / 10 Best

10 Best Places To Eat Burgers in Amsterdam

This week’s Tuesday 10 is about the best places to eat burgers (and crispy fries!) in Amsterdam. ...

All the Story154 hotspots in the blink of an eye.

Story154 hotspots in the blink of an eye.

Easily find a restaurant within your district and read more about it.