Article / Review

Foodware

Goede traiteurs komen als verse, én biologische, paddenstoelen uit de Amsterdamse grond schieten. Zo is Vijzel Amsterdam op de Vijzelgracht net geopend, bestaat Mangi op de Reguliersdwars sinds 1 december en gaat FoodWare al wat langer mee (sinds 2005). Bij de laatste ben ik onlangs langs gegaan..

FoodWare heeft drie filialen: eentje bij mij in de buurt op de Westerstraat, op de Looiersgracht en in Oud-Zuid op de Cornelis Krusemanstraat (hier verkopen ze ook broodjes ’s middags). Bij deze traiteur kan je terecht voor een driegangenmenu dat vers is bereid met zoveel mogelijk biologische producten. Zo’n menu kost ongeveer €15,-. Daarnaast kan je hier ook terecht voor een gezond shotje tarwegras of één van de Really Good Juices waar ik onlangs over heb geblogd.

Recentelijk heb ik dus zalige zachte Roseval aardappeltjes gehaald bij FoodWare met malse stukjes parelhoen in truffelmascarpone, bietjes en een frisse bospeen- en limoensalade. En dat voor €13,75! Ok, het is niet erg goedkoop maar ook niet extreem duur. Je krijgt er behoorlijk veel voor: het is voor mij alleen teveel. En de gerechten zijn echt heel erg smakelijk!

De keuze is reuze! Je kan kiezen voor zalige soepen zoals verse (geroosterde) tomatensoep met kokosmelk en limoenblad, pompoensoep of de afwisselende verse dagsoep. Maar ook uit diverse salades en groenten zoals bonensalades, haricots verts, zwarte bonen en witlof. Vlees en/of vis bestaan onder andere uit Toscaanse kalfsgehaktballetjes, Provencaalse rundersukade, citroen-soyascharrelkip en viskoekjes. Ook zijn er een aantal vegetarische opties bijvoorbeeld risotto, ravioli van de dag en pompoen/radicchio-stamppot. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de desserts (en het interieur!): chocolademousse, carrot cake en lemon cheese cake.

Kortom, wanneer je een avondje makkelijk wilt doen en toch restaurantkwaliteit eten op tafel wilt hebben, is FoodWare echt een aanrader!

XX, Michelle

Foodware
Westerstraat 116
Amsterdam

2 Responses to "Foodware"
MANGI STORE | posted this on August 6, 2012 at 11:29 am Reply

[…] I recommend you the Mangi Store! Mangi Store is a combination of a deli and a take away, kinda like FoodWare. Only Mangi sells nothing but Italian food. They have different kinds of raviolis, lasagnes and/or […]

FØØD TREND #2 | posted this on September 12, 2012 at 2:28 pm Reply

[…] & cook seasonal dishes for a reasonable price. Delis like Vinnies Deli, Vijzel Amsterdam and FoodWare get their products from local farmers (less transportation of food). Trendwatcher Lidewij Edelkoort […]

reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please fill in your details below:

"I initially started my blog to tip friends on the best places.
Now I just have a lot of friends."
Michelle, owner of Story154
HEADLINE
10-best-cocktail-bars-in-amsterdam-by-liquid-journalist-ingmar
Article / 10 Best

10 Best Cocktail Bars in Amsterdam (by liquid journalist Ingmar)

So every now and then, we publish our best spots concerning a specific food like taco's, the best places to sit like terraces or any other 10 best. Now it's Ingmar's turn to write about cocktail bars! ...

HEADLINE
10-best-food-spots-along-the-bilderdijkstraat
Article / 10 Best

10 Best Food Spots along the Bilderdijkstraat

Here is a very handy list of all the best food hotspots on the nicest streets of West: the Bilderdijkstraat!...

TACOS
10-best-places-to-eat-tacos-in-amsterdam
Article / 10 Best

10 Best Places To Eat Tacos In Amsterdam

Have you also noticed that tacos are back in the game? Not that strange because it's great street food.. Read on if you want to know where to get the best in Amsterdam. Because who doesn't love tacos? ...

BURGERS
top-10-places-to-eat-burgers-in-amsterdam
Article / 10 Best

10 Best Places To Eat Burgers in Amsterdam

This week’s Tuesday 10 is about the best places to eat burgers (and crispy fries!) in Amsterdam. ...

All the Story154 hotspots in the blink of an eye.

Story154 hotspots in the blink of an eye.

Easily find a restaurant within your district and read more about it.